SBO TV 18 November 2020 Kelas 4

SBO TV 18 November 2020 Kelas 4

Jumpa lagi di Hargaticket.com. Hari ini kakak akan bagikan tugas dan jawaban SBO TV 18 November 2020 untuk siswa kelas 4 SD dalam program GURUKU.

Dalam program Belajar dari Rumah SBO TV kali ini, para siswa SD kelas 4 akan belajar materi Bahasa Jawa bersama Pak Ketut Edy Saputro, guru SDN Kertajaya Surabaya.

SBO TV 18 November 2020 Kelas 4
SBO TV 18 November 2020 Kelas 4

Materi untuk siswa kelas 4 ini tayang di SBO TV pada hari Rabu, 18 November 2020 pukul 07.00 – 07.30 WIB. Kalian juga bisa menonton live streaming-nya di channel Youtube SBO Digital.

Seperti biasa, di akhir materi para siswa kelas 4 mendapatkan tugas untuk dikerjakan di rumah dan dikirimkan ke guru masing-masing.

Soal dan Jawaban SBO TV 18 November SD Kelas 4

SOAL

Gaweo teks narasi utawa dhiskripsi 2-3 paragrap wae, kirim neng bapak/ ibu gurumu nggih!

SBO TV 18 November 2020 Kelas 4
Tugas Kelas 4

JAWABAN

Pilih salah satu :

Contoh Teks Narasi :


Pas iku, aku lagi siap-siap menyang sekolah. Nanging ndilalah ing televisi wongten “Pawarta Enjing” ingkang mawartakake berita tentang kajadian kebakaran. Peristiwa iku kedadean ing salah sawijining panggong cerak marang sekolahanku.

Kebakaran iku kedadean jam 2 esuk. Amargi ana berita iku, aku banjur kaget lan kelingan kanca-kancaku sing manggon omah cerak panggon kebakaran. Ning sakjroning bathin, aku ndonga supados rencang-rencangku ora ono sing kenapa-kenapa.

Selawise ndeleng berita, aku banjur menyang sekolah. Sakbanjure mara sekolah, dongaku kandas, aku sedih, lan ngrasa melu nelangsa, amarga ana 10 kancaku ingkang panggonan omahe melu kebakar.

Contoh Teks Deskripsi :

Museum Angkut minangka salah sawijining obyek wisata ing wilayah Kota Batu sing dadi pusat turis ing Jawa Timur. Papan wisata ing Jawa Timur nawakake macem-macem koleksi kendaraan kanggo transportasi wiwit jaman kuna nganti modern. Ana macem-macem sepeda motor, motor, mobil, lan malah pesawat miniatur kanggo nampilake turis.

Saliyane nawakake macem-macem koleksi kendaraan, museum, sing duwe area hektar, uga duwe bagean bertema. Bagean musium kasebut dirancang banget kaya wilayah Hollywood ing Eropa Kuno. Kadhangkala, ana parade sing padha karo karnaval.

Kanthi koleksi luwih saka 300 kendaraan, area Museum Angkut cocog kanggo papan foto. Saben dina ana atusan wong sing mburu gambar ing titik sing menarik utawa njupuk selfie karo kanca-kanca.

——————————

Demikianlah informasi mengenai materi soal dan jawaban SBO TV 18 November 2020 untuk siswa-siswi SD kelas 4, semoga bermanfaat.

Baca juga :

Gambar-Gambar :

SBO TV 18 November 2020 Kelas 4
SBO TV 18 November 2020 Kelas 4
SBO TV 18 November 2020 Kelas 4
SBO TV 18 November 2020 Kelas 4
SBO TV 18 November 2020 Kelas 4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *